تفاوت شکل ظاهری انواع میلگرد A3 ، A2 ، A1 و A4

بررسی شکل ظاهری میلگردها

فولادهای با سطح مقطع دایره ای شکل و نسبت طول به قطر بالا را میلگرد گویند. بتن مقاومت فشاری بالایی دارد ولی مقاومت کششی آن بسیار کم است. (مقاومت فشاری بتن در حدود 10 برابر مقاومت کششی آن است ) و استفاده از بتن در قطعات تحت فشار مانند ستون ها و پایه ها مناسب است ولی پایین بودن مقاومت کششی آن، موجب می شود که به تنهایی برای استفاده در قطعاتی که به طور همزمان تحت تاثیر کشش و فشار هستند با محدودیت همراه باشد که با استفاده از میلگرد این محدودیت برطرف می شود. به این ترتیب جسم مرکبی که از ترکیب فولاد و بتن حاصل می شود را بتن مسلح یا بتن آرمه می نامند. از نظر شکل ظاهری میلگردها به دو صورت با سطح رویه ساده (صاف) و آجدار تولید می شود.

مشاهده نسخه pdf مقاله : تفاوت شکل ظاهری انواع میلگرد A3 ، A2 ، A1 و A4

این محصول دارای جنس های مختلفی می باشد که براساس کاربرد و خواص آن مصرف می گردد. با این حال پر مصرف ترین میلگردی که در صنعت کاربرد دارد با مشخصه فولادی معمولی بوده و شامل دسته بندی خاصی می باشد.

طبقه بندی فولاد میلگرد به چه نحو است؟

این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند.

تفاوت انواع میلگرد در چیست؟

در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین زیر می باشند.
a1، a2، a3 و a4

A1 تا A4 نحوه تشخیص انواع میلگرد

نوع اول مقاطعی نرم و بدون آج ، نوع دوم نیمه سخت با آج ساده، نوع سوم سخت با آج پیچیده و چهارم مقاطع سخت با آج های مرکب می باشد.

طبقه بندی میلگردها

این محصولات براساس مقدار معینی از مقاومتشان در برابر نیروی کششی طبقه بندی می شوند که در اصطلاح به آن مقاومت مشخصه فولاد می گویند. در استاندارد روسیه میلگردها مطابق جدول زیر به انواع A1 و A2 و A3 تقسیم می شوند.

طبقه بندی میلگرد

همچنین در کارگاه ساختمانی از لحاظ رده مکانیکی یا شکل ظاهری به طور کلی به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که تحت عناوین a1، a2، a3 و a4 نامیده شده و در ادامه هرکدام از آن ها به تفکیک شرح داده می شوند.

میلگرد A1 : (نرم بدون آج) اولین گروه، میلگردهای a1 می باشند که اسم آئین نامه آن ها F240  یا رده مقاومتی 240 هستند که به میلگردهای A1 یا ساده معروفند و هیچ گونه شکل آج بر روی آن ها وجود ندارد. از لحاظ سختی در رسته میلگردهای نرم تقسیم بندی می شوند. تنش جاری این محصول 2300 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی آن 3800 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. همچنین تغییر شکل پلاستیکی آن نیز 25 درصد ذکر شده است. این محصول برای انجام عملیات جوشکاری و آهنگری بسیار مناسب بوده و به عنوان یک میلگرد داکتیل شناخته می شود.

شکل ظاهری میلگرد a1

میلگرد A2 : ( نیمه سخت با آج ساده) رده بعدی میلگردهای A2 هستند که به شکل آجدار بوده و از لحاظ طبقه بندی در رده S340 دسته بندی می شوند و جزء میلگردهای نیمه سخت هستند. یک محور در امتداد طولی بوده و یک سری دورپیچ به صورت مارپیچ نسبت به این محور طولی قرار دارند. این محصولات از لحاظ مقاومتی نسبت به میلگردهای A1 مقاوم تر می باشد. از لحاظ کاربرد در صنعت ساختمان نیز بیشتر در میلگردهایی که عملکرد برشی دارند مانند خاموت ها ، کمرکش های دیوارهای برشی قابل استفاده می باشند. تنش جاری میلگرد A2 3000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی آن 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. همچنین تغییر شکل پلاستیکی این محصول در محدوده 19 درصد تعیین شده است. جوشکاری بر روی این محصول در صورت اجبار ممکن می باشد ولی توصیه می شود در صورت امکان از جوشکاری آن پرهیز شود.

میلگرد A3 : (سخت با آج پیچیده) رده بعدی A3 بوده و میلگردهای آجدار با شکل آجدار مارپیچ می باشند و از لحاظ سختی در رده نیمه سخت قرار دارند. شکل آج ها در این میلگرد نسبت به محور طولی به صورت جناقی (هشتی شکل ) می باشند و از لحاظ مقاومت نیز نسبت به میلگردهای A1 و A2 مقاومت بالاتری دارند. تنش جاری میلگرد 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی 6000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. همچنین تنش نسبی پلاستیکی نیز 14 درصد بوده و به عنوان میلگرد خشک شناخته می شود. عملیات جوشکاری به هیچ وجه بر روی این نوع محصول مجاز نمی باشد. کاربرد این محصول در میلگردهای اصلی سازه شامل میلگردهای طولی تیرها و ستون ها قابل استفاده است.

شکل ظاهری انواع میلگرد

تفاوت میلگرد A2 و A3 چیست ؟

یکی از راه های شناسایی این دو محصول شکل آج آن ها می باشد. شکل آج A2 به صورت منفرد و موازی و در میلگرد A3 به صورت ضربدری و هفت و هشت می باشد. در طراحی پی از محصول طولی A3 و میلگرد عرضی A2 استفاده می شود. میلگرد A3 تردتر و شکننده تر بوده ولی A2 انعطاف پذیرتر می باشد. اگر آج محصول به صورت فنری باشد از نوع A2 است. در حقیقت آج این دو نوع محصول با یکدیگر کاملا متفاوت می باشد ولی بع علت سوء استفاده بعضی از تولیدکنندگان میلگردهایی در بازار عرضه می گردند که از لحاظ آج مانند A3 بوده ولی از لحاظ مقاومت شیمیایی و فیزیکی همانند نوع  A2 می باشد. برای اطمینان بیشتر این محصولات بایستی پیش از خرید آزمایش شوند.

تفاوت میلگرد a1 و a2

میلگرد A4 :رده بعدی A4 بوده که جزو محصولات سخت محسوب شده و از لحاظ رده مقاومتی در آئین نامه از این میلگردها به عنوان میلگرد رده S500 ذکر می شود. شکل آج ها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی می باشد و از این طریق نسبت به سایر رده ها متمایز است. استفاده از این سازه ها اخیرا در سازه ها کاربرد زیادی داشته و اگر در طراحی ها از این محصول استفاده کنیم نسبت به وزن مصرفی حدود 1 تا 2 کیلو در هر متر مربع وزن میلگرد در مجموع سبک سازی می شود. قیمت میلگرد A4 نسبت به نوع های A2 و A3 بیشتر بوده و میزان آن بسته به سایز آرماتور می باشد.

ویژگی کششی میلگردهای ساده و آجدار

مشخصات میلگرد a4

ویژگی هندسی میلگردهای با آج دوکی

ویژگی میلگرد a4

کاربرد انواع میلگرد در ساختمان سازی

معمولا میلگردها در ساختمان سازی با مشخصه A2، A3 و A4 مورد استفاده قرار می گیرند. در مواردی که نیاز به شکل پذیری این محصول می باشد همچون کاربرد تیر و ستون و دیوار برشی بایستی از نوع A2 استفاده گردد. اما در فونداسیون هر دو نوع A2و A3 مورد استفاده می باشد. با این حال معمولا در پی ، آرماتورهای طولی از نوع A3 و آرماتورهای عرضی از نوع A2 می باشند. در المان هایی که بایستی در برابر زلزله مقاومت داشته و شکل پذیری بالایی داشته باشند مانند تیر، ستون، دیوار برشی، تیرچه و دال استفاده از میلگردهای A3 به دلیل ترد بودن و عدم شکل پذیری اکیدا ممنوع می باشد. همچنین از میلگردهای A4 نیز در ساختمان سازی استفاده نکرده و برای کارهای سنگین مناسب می باشند.

در ادامه تفاوت ویژگی انواع میلگردهای a3 ، a2، a1 و a4 در جداول مربوطه تقدیم حضورتان می گردد.

مشخصات ابعادی و وزن میلگرد ساده و آجدار

مشخصات ابعادی میلگرد

مشخصات خواص مکانیکی میلگردهای ساده و آجدار

خواص مکانیکی میلگرد

ترکیب شیمیایی میلگردهای ساده و آجدار تولیدی

ترکیب شیمیایی میلگرد

تطبیق استاندارد میلگردها

استاندارد میلگرد

نوشته تفاوت شکل ظاهری انواع میلگرد A3 ، A2 ، A1 و A4 اولین بار در مرکزآهن. پدیدار شد.

  • برچسب ها :

دیدگاه شما

Call Now Buttonتماس با ما